ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

(υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης)

Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης & Εκπαίδευσης στη ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

(2ος κύκλος Α΄ φάσης)

Το Μουσείο της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης οργανώνει και προσφέρει Πρόγραμμα μουσειακής μάθησης και εμπειρίας.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει παιδαγωγικές/ διδακτικές μεθόδους και εργαλεία συμμετοχικής μάθησης και εμπειρίες αναστοχασμού, ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας σε εκπαιδευτικούς, σε στελέχη στο χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού, πτυχιούχους Σχολών ανθρωπιστικών, παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών, Σχολών αρχιτεκτονικής, θεάτρου, κινηματογράφου, καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, μουσικών σπουδών, δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, νέων τεχνολογιών, διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς κτλ, αλλά και σε όσους/ες διπλωματούχους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχεδιασμού καινοτόμων δράσεων στο χώρο της μουσειακής εκπαίδευσης και μάθησης.

Ειδικότερος στόχος είναι η επιμόρφωση ενηλίκων για τον εκπαιδευτικό / μαθησιακό ρόλο των μουσείων σήμερα μέσα στο μουσειακό περιβάλλον και σε αντίστοιχους εκθεσιακούς χώρους («Συλλογή Ελένης Γλύκατζη –Αρβελέρ»), με την ανάπτυξη και υλοποίηση καλών πρακτικών, βιωματικής μάθησης και εικαστικής έκφρασης. Έτσι, το μουσείο καθίσταται ένας ανοικτός χώρος, ένα δια βίου «εργαστήριο εμπειρίας και γνώσης», ένας χώρος παιχνιδιού και μάθησης, όπου αναζητείται η σύνδεση με το παρόν. Το Πρόγραμμα στοχεύει να εισάγει και να ενισχύσει τους συμμετέχοντες /ουσες στις αρχές μιας διευρυμένης παιδαγωγικής και διδακτικής λειτουργίας του μουσείου, της τοπικής ιστορίας και της πλούσιας εκπαιδευτικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παράλληλα, θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας (εφαρμοσμένη παιδαγωγική), με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και εφαρμογών, και σε ένα συνεχώς ανανεούμενο πεδίο, πέρα από τα συμβατικά μέσα εκπαίδευσης και επικοινωνίας.

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας 130 ωρών, οι οποίες κατανέμονται συνολικά σε 4 εβδομάδες και θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή . Το πρόγραμμα αποδίδει 5 ECTS και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 360 ευρώ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 25 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (και μία διαζώσης στο τέλος του Προγράμματος) και θα ολοκληρωθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2016. Χορηγείται σχετική βεβαίωση συμμετοχής.

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αρχίζει σήμερα Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016 έως και τις 21 Νοεμβρίου 2016. Για την επιλογή των υποψηφίων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. επικοινωνίας 2831077576, 77052 www.thranio.org και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος

Καθηγητής ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ

Διευθυντής Μουσείου της Εκπαίδευσης &

Συντονιστής Δια Βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

& Κοινοτήτων της Διασποράς Πανεπιστημίου Κρήτης

Search