Οργάνωσε την επίσκεψή σου

Επίσκεψη σχολείου

 Οι επισκέψεις σχολείων γίνονται με την συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας ή κατόπιν  τηλεφωνικής συνεννόησης με τους υπεύθυνους του μουσείου τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του στο τηλέφωνο 28310 77052.

Επίσκεψη ΑΜΕΑ

Άτομα με κινητικά προβλήματα

Ο ισόγειος χώρος στον οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Κρήτης παρέχει εξαιρερική ευκολία πρόσβασης στα άτομα με κινητικά προβλήματα από την ειδική ράμπα που βρίσκεται στην είσοδο του κτηρίου, ενώ στον εσωτερικό του χώρου κινείται χωρίς πρόβλημα αναπηρικό αμαξίδιο. Επίσης, υπάρχουν χώροι υγιεινής για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στο ίδιο ισόγειο χώρο.

Άτομα με προβλήματα όρασης

Το Μουσείο της Εκπαίδευσης αποτελεί  για τα άτομα με προβλήματα όρασης, τον καλύτερο τρόπο για να έλθουν σε επαφή με την εκπαιδευτική κληρονομιά.  Για την άμεση ενημέρωση των επισκεπτών έχουν τοποθετηθεί επεξηγηματικές πινακίδες στη γραφή Braille και το Κέντρο θα εκτυπώσει στη γραφή Braille το φυλλάδιο του Μουσείου και τον κατάλογο των εκθεμάτων. 
Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια ορισμένων εκπαιδευτικών  παιχνιδιών για τους φοιτητές/ τριες και τους επισκέπτες μαιθητές/ τριες εκτός του διδακτικού στόχους τους ευαισθητοποιεί και σε θέματα που αφορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.  Ο ιστότοπος του ΚΕ.Μ.Ε.Ι.Ε.Δ.Ε. περιλαμβάνει και εναλλακτική  έκδοση, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, για την πρόσβαση αυτών που χρησιμοποιούν "Αναγνώστες οθόνης" (Hal, Jaws κ.α.), με βάση τα πρότυπα προσβασιμότητας του Διαδικτύου [WCAG-AAA].

Άτομα με προβλήματα ακοής

Το Μουσείο της Εκπαίδευσης οργανώνει ξεναγήσεις με την ελληνική νοηματική γλώσσα στους / στις κωφούς και βαρύκοους επισκέπτες/ πτριες του.

Δράσεις

Το Κέντρο σχεδιάζει και υλοποιεί προσαρμοσμένες εκπαιδευτικές δράσεις για διαφορετικές ομάδες Ατόμων με Αναπηρία.
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή τέτοιων δράσεων είναι χρήσιμο να προηγείται η συνεργασία των υπευθύνων των ενδιαφερόμενων ομάδων με το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Οι συνοδοί των μαθητών είναι υπεύθυνοι για την συμπεριφορά τους
  • Δεν επιτρέπεται οι επισκέπτες να αγγίζουν τα εκθέματα
  • Απαγορεύεται το φαγητό, ποτά και τσίχλες στο χώρο του μουσείου
  • Δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση  στο χώρο του μουσείου

Φόρμα Επίσκεψης

Σχολείο / Ομάδα / Μεμονωμένοι Επισκέπτες / ΑΜΕΑ

Τιμώμενοι

  • Τιμώμενα πρόσωπα
  • Τιμώμενα σχολεία
  • Τιμώμενοι φορείς

Υπό την αιγίδα

panepistimiologosmall2 perifereialogosmall

Συνεργαζόμενος φορέας

dimosrethimnissmallΟ Δήμος Ρεθύμνου στο πλαίσιο της υποστήριξης και της συνεργασίας του προς το Παν/μιο Κρήτης παραχώρησε νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της παλαιάς πόλης για να στεγαστούν δράσεις του ΚΕ.Μ.Ε.Ι.Ε.Δ.Ε.

Επικοινωνία

logo

Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος
Σοφοκλή Βενιζέλου, Ρέθυμνο
mail: kemeiede@edc.uoc.gr

Instagram: xeniseum

τηλ: 28310 77052

Search